En luft til vand varmepumpe er en miljøvenlig og økonomisk fordelagtig varmekilde. Pumpen genbruger varmen i udeluften til at opvarme bolig og vand i ejendommen. KSM VVS har mange års erfaring med installation, optimering og vedligehold af mange forskellige varmekilder. Vi har hjulpet mange glade kunder med installation af luft til vand varmepumper ved Ikast, Herning og resten af Jylland.

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe virker ved at bruge varmeenergien i luften udefra til at opvarme husets rum og brugsvand. Varmepumpen bliver tilkoblet centralvarmesystemet i boligen, som så forsyner både radiatorer og armaturer via varmtvandsbeholderen.

Varmepumpen er eldrevet og er et billigt alternativ til de traditionelle oliefyr, naturgas og fjernvarme. Sammenligner man en luft til vand varmepumpe med fx. jordvarme, har den ikke samme varmeeffektivitet, men den har derimod meget lave omkostninger ved etableringen. Derudover har en varmepumpe ikke samme krav til størrelsen af grunden, som ved jordvarme.

Fordele ved varmepumper

Der er for tiden rigtig stor efterspørgsel på varmepumper og går du med tankerne om at skifte varmekilde, vil vi rigtig gerne opridse nogle af de fordele der er ved netop en luft til vand varmepumpe.

  • Energieffektiv varme - En varmepumpe kan levere op til 5 gange så meget varme, som den bruger i el.
  • Miljøvenlig - Ved at bruge varmen fra udeluften har du minimal påvirkning på miljøet. En varmepumpe er en af de mest miljøvenlige varmekilder.
  • Plads og støj - I modsætning til andre varmekilder, så kræver en varmepumpe ikke meget plads og samtidig er det en lydsvag løsning.
  • Totalløsning - En luft til vand varmepumpe opvarmer både bolig og brugsvand.
  • Driftsikker - En varmepumpe holder i mange år og har en lang levetid. Det vil derfor typisk tjene sig ind igen.