I takt med at samfundet går en grønnere tid i møde, er varmepumper blevet et hyppigt køb af danskerne. Står du med et gammelt varmeanlæg der trænger til at blive skiftet ud kan det være at du selv har skænket det en tanke. Luft-vand og jordvarmepumper fungerer stort set efter samme princip som dit gamle varmeanlæg, forskellen er om den finder energien i jorden eller i luften.

Hos KSM VVS har vi i flere år hjulpet vores kunder i Herning, Ikast og omegn med servicering og montering af varmepumper. Vi arbejder med luft til vand varmepumper og jordvarmepumper og har især et godt kendskab til produkter fra følgende mærker:

  • Vølund
  • Bosch

Om man skal vælge det ene eller det andet kræver en individuel vurdering af bygningen og omgivelserne dertil. En varmepumpe kræver minimalt eftersyn, og passer mere eller mindre sig selv. Dertil findes der nogle gode tilskudsordninger som er værd at ansøge om penge i.

Hør nærmere

Jordvarmepumpe

Med denne pumpe udnytter man væsken fra det øverste lag i jorden hvor varmen ligger. Varmen ledes så igennem slanger der er gravet ned i jorden og videre ind i varmepumpen via varmeveksler til boligens varmeinstallationerne.

Jordvarmepumpen er effektiv i alle årstider og varmen kan anvendes til opvarmning af rum, radiator, gulv eller brugsvand.

Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumper fungere på mange måder som jordvarmepumpen. Den største forskel er blot at man ikke behøver plads til på sin grund til at grave slanger ned i jorden. Denne varmepumpe suger nemlig varmen ud af luften både inde og udenfor boligen.

Jordvarmepumpen er typisk mere effektiv end luft til vand varmepumpen. Men etableringen er også dyre da slangerne skal graves ned i jorden. Ønsker du vores rådgivning til hvad der er bedst for dig, så tøv ikke med at spørge os.